Inca o amanare pentru promisa si mult asteptata intabulare gratuita

Intabularea gratuita a terenurilor agricole ar fi putut intra deja in vigoare daca proiectul de lege ar fi ajuns la Camera Deputatilor. Proiectul a fost votat favorabil de Senat si aparea pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor saptamana de saptamana. A aparut si ieri, dar, potrivit deputatului salajean al PSD, Iuliu Nosa, proiectul nu s-a dezbatut pentru ca cele doua comisii, juridica si de agricultura, au pareri diferite privind intabularea gratuita a terenurilor  agricole. Asa ca, inca o amanare.
Proiectul prevede suportarea din fonduri negociate cu Uniunea Europeana a taxelor necesare primei intabulari a  terenurilor agricole in limita a 400 de lei pe gospodarie. Cum, din toamna, Agentia de Cadastru si Publicitate Imobiliara intra pe autofinantare, specialistii in cadastru ar putea avea doi – trei ani de lucru.stop_coloana
Senatorul Pop promite

salajenilor intabulari

gratuite anul acesta
Cum proiectul a trecut de Senat, l-am contactat pe Gheorghe Pop, senator PSD de Salaj, pentru a-l intreba despre soarta proiectului pri-vind intabularea gratuita a terenurilor. Pop este optimist si declara pentru Graiul Salajului ca nu stie din ce motive nu se discuta proiectul in Camera Deputatilor, dar el va trece pentru ca este vorba de fonduri europene. „In acest an, in Salaj se vor face intabulari gratuite a terenurilor in trei comune: Meseseni, Crasna si Banisor. In anul 2015, alte opt sau zece comune vor beneficia de intabularea gratuita a terenurilor, iar pana la sfarsitul lui 2016 e programat sa se finalizeze procesul de intabulare gratuita in Salaj” Sa-ti fie gura aurita, domnule senator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *