septembrie 28, 2023

Încă două zile libere. Bugetarii stau acasă în 6 și 7 ianuarie

2

Anul viitor, bugetarii vor avea parte de 17 zile libere, prin lege, după ce zilele de 6 și 7 ianuarie au fost incluse pe lista sărbătorilor legale în care nu se lucrează.

Senatorii au adoptat tacit propunerea PSD în acest sens, urmând ca proiectul să ajungă la vot și în Camera Deputaților.

Propunerea social democraților prevede ca Boboteaza şi ziua Sf. Prooroc Ioan Botezătorul să fie declarate zile nelucrătoare.

Potrivit Codului Muncii, în 2023 sunt sărbători legale zilele de 1 şi 2 ianuarie (prima şi a doua zi de Anul Nou), 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române), Vinerea Mare, prima și a doua zi de Paști (14 aprilie, respectiv 16 și 17 aprilie), 1 mai (Ziua Muncii), 1 iunie (Ziua Copilului), prima şi a doua zi de Rusalii (4 și 5 iunie), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Andrei), 1 decembrie (Ziua Naţională a României), 25 şi 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun).

Angajatorii sunt obligați să respecte aceste zile libere, iar în cazul în care activitatea nu poate fi întreruptă salariații vor primi compensații, fie o altă zi liberă, fie plata unui spor de sută la sută pentru munca prestată.


2 thoughts on “Încă două zile libere. Bugetarii stau acasă în 6 și 7 ianuarie

  1. Stimata Alina Rad, de ce sunteti tendentioasa, si mai ales de ce dezinformati? Sau poate chiar nu cunoasteti legea, insa va dati cu parerea? Daca ati fi binevoit sa va documentati mai constiincios inainte de a publica, ati fi constatat ca TOTI salariatii beneficiaza de aceasta prevedere legala, nu doar bugetarii! Legea e una pentru toti, in caz ca avesti oaresce dubii…

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut