Inca doua cazuri de infectare cu noul virus gripal A H1N1 au fost confirmate, miercuri seara, in Capitala, la primul test, dar acesta va fi refacut, iar rezultatul final va fi cunoscut joi, urmand ca probele sa fie trimise apoi la Londra, a declarat consilierul ministrului Sanatatii Geza Molnar.
Consilierul ministrului Sanatatii a precizat ca este vorba de copilul in varsta de un an si trei luni al femeii in cazul careia a fost identificat virusul AH1N1 si de tatal acesteia. „Cei doi au fost confirmati pozitiv la primul test, dar acesta se reface, iar rezultatul final va fi cunoscut abia maine (joi – n.r.), dupa care probele vor fi trimise la laboratorul de la Londra”, a spus Geza Molnar. El a precizat ca cei doi sunt la spital, izolati, sub supraveghere medicala, in cazul copilului neexistand simptomatologie, ci doar o „excretie virala, care poate fi trecatoare”.
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a anuntat ca de miercuri Romania figureaza oficial pe lista tarilor in care virusul AH1N1 este confirmat.
Primul caz din Romania de gripa cu noul virus AH1N1 a fost identificat la o femeie din Bucuresti, revenita din SUA in 23 mai, impreuna cu cei doi copii ai sai, cu varste de un an si trei luni, respectiv trei ani si jumatate. Cei trei au fost asteptati la aeroportul de tatal femeii. Femeia a fost internata, in urma cu o zi, la Institutul „Matei Bals”, de unde a fost externata miercuri, impreuna cu cei doi copii ai sai. Acestia vor ramane sub supraveghere medicala la domiciu, ei neavand voie sa paraseasca locuinta timp de sapte zile.