Încă 4 elevi au primit 5 la Evaluarea Națională, după contestații

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj au centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a, care au susținut Evaluarea Națională în perioada 14 – 17 iunie 2022. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, au fost publicate, joi, 30 iunie.

Inițial, în județul Sălaj, din cei 1.649 candidați prezenți, 1.312 candidați au obținut medii peste sau egale cu 5, înregistrându-se o rată de promvare de 79,56%. După soluționarea contestațiilor, numărul mediilor peste sau egale cu 5 a crescut la 1.316, iar procentul final este 79,81% (față de 75,92% în 2021).

În acest an, în județ nu avem nici măcar o medie de 10 la Evaluarea Națională. Doi elevi, unul de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, celălalt de la Șoala Gimnazială “Sillvania” Șimleu Silvaniei, au reușit să obțină cea mai mare medie din județ – 9,92.

La proba de Limba și literatura română, opt candidați au fost notați cu 10. Aceștia provin de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău (2 elevi), Colegiul Național “Silvania” Zalău, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Șcala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială “Horea” Șimleu Silvaniei, Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău, Școala Profesională Sâg (câte un elev).

La proba de Matematică, zece elevi din Sălaj au obținut nota 10. Aceștia provin de la Colegiul Național “Silvania” Zalău (4 elevi), Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială “Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială nr. 1 Fildu de Mijloc, Școala Gimnazială “Vasile Lucăcel” Someș Odorhei (câte un elev).

La limba și literatura maternă, nu s-a înregistrat în Sălaj nicio notă de 10.

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În prima etapă de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal de stat din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 4-11 iulie 2022. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023, va avea loc în ziua de 14 iulie 2022.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.