februarie 4, 2023

Incă 13 aparate de ventilație mecanică la Spitalul Județean

Joi, 29 octombrie, a fost livrat Spitalului județean de Urgență Zalău (SJUZ) ultimul lot de aparate de ventilație mecanică, un număr de 13 echipamente dintr-un total de 16 contractate de către Consiliul Județean Sălaj la finalul lunii martie, și care suplimentează astfel cu peste 100% capacitatea de răspuns a unității spitalicești județene care preia și tratează cazurile persoanelor infectate cu COVID – 19 .

Cele 13 aparate de ventilație mecanică pot asigura suportul necesar pentru ventilarea mecanică a pacienților critici din secțiile de anestezie și terapie intensivă (7 aparate care se adaugă celor 11 existente) și pneumologie ale Spitalului județean, alte 3 astfel de echipamente, dintre care unul portabil, fiind deja livrate și aflate în serviciul unității de primiri urgențe ale aceleiași unități spitalicești.

Valoarea totală a celor 16 aparate de ventilație mecanică achiziționate de către Consiliul Județean Sălaj depășește 1,1 milioane lei, lotul livrat joi având o valoare de aproape 905.000 lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului.

Autoritatea județeană a depus și un proiect pentru rambursarea din fonduri europene a cheltuielilor efectuate în acest sens și destinate dotărilor cu echipamente medicale a unităților spitalicești, în contextul sanitar generat de pandemia COVID -19, proiectul finalizând majoritatea etapelor de evaluare necesare, în vederea semnării contractului de finanțare și, în acest fel, a rambursării sumelor angajate de la bugetul județului pentru susținerea acestor cheltuieli.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut