ianuarie 29, 2023

In Zalau, reduceri de pret, doar in sapte magazine

De ieri si pana in 15 aprilie, magazinele isi pot accelera vanzarile prin soldare, legislatia in vigoare permitand comerciantilor sa reduca preturile la produsele de sezon.
Comerciantul isi poate stabili perioada in care practica reduceri de pret in functie de necesitatile sale, de la o zi pana la 45 de zile calendaristice, cu conditia sa respecte intervalul stabilit de lege. Potrivit OG nr. 99/2000, orice anunt sau alta forma de publicitate privind soldarea trebuie sa specifice data de debut a acestui tip de vanzare si durata acesteia, precum si sortimentul de marfuri cu preturi reduse (daca soldarea nu se refera la toate produsele din magazin). In plus, anuntul trebuie sa fie vizibil, lizibil si fara echivoc.
Cu cel putin 15 zile inainte de a reduce preturile la produsele din magazine, comerciantii au obligatia de a notifica, la primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea, perioada in care vor efectua vanzari de soldare. Pana in prezent, la Primaria Zalau sapte agenti economici au depus astfel de notificari.
Legislatia in vigoare precizeaza ca produsele care pot fi supuse soldarii sunt articolele de imbracaminte, cele de blanarie-pielarie, confectiile, tricotajele, incaltamintea, aparatele de incalzire si articolele sezoniere de sport-turism.
Prin soldare, comerciantii practica vanzarea unor articole la preturi sub cele de cumparare, in timp ce reducerile presupun vanzarea la preturi mai mici decat pretul initial de vanzare, dar cu un oarecare adaos comercial.
Efectuarea de vanzari de soldare fara notificare si nerespectarea perioadelor de soldari, utilizarea denumirilor “soldare”, “soldari”, “solduri” si a sinonimelor acestora (in cazul in care nu are legatura cu operatiunea de soldare) se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2.000 si 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut