septembrie 24, 2023

In Surduc se vor organiza alegeri parţiale

0

Instituţia Prefectului aşteaptă decizia instanţei pentru a putea demara procedurile de organizare a alegerilor, iar de anul viitor Consiliul Local să-şi intre in atribuţii.
Recursul din 1 iunie 2010 formulat de către primarul şi secretarul comunei Surduc impotriva sentinţei civile din 1 aprilie 2010 pronunţată de Tribunalul Sălaj prin care a fost admisă cererea de dizolvare a Consiliului Local Surduc a fost respins de către Curtea de Apel Cluj. Decizia este irevocabilă şi a fost pronunţată in şedinţa publică din 29 septembrie 2010, a anunţat ieri prefectul Alexandru Vegh in cadrul unei conferinţe de presă.
Instanţa are termen de 30 de zile pentru a comunica Instituţiei Prefectului decizia şi motivarea ei, iar după primirea deciziei, prefectul Sălajului Alexandru Vegh a menţionat că se vor demara procedurile de organizare a alegerilor parţiale la Surduc, calendarul alegerilor urmand a fi stabilit prin hotărare de Guvern. “Sper ca in acest an să se organizeze alegerile parţiale, ca incepand de anul viitor Consiliul Local să-şi intre in atribuţii.” a completat prefectul.
Comuna a fost paralizată un an şi jumătate
Timp de un an şi jumă-tate, comuna Surduc nu a avut Consiliu Local, nu s-au realizat proiecte noi pentru accesarea fondurilor europene. Prefectul Alexandru Vegh a menţionat că locuitorii comunei au avut de su-ferit din această cauză. “Primarul are atribuţii limitate, doar rezolvarea problemelor curente”, dand ca exemplu problema căldurii din ate-lierul şcolii, construit din fonduri Phare, care a rămas incă nerezolvată.
Este singura comună in care nu au fost accesate fonduri europene şi cea de a treia unde se vor face alegeri parţiale, a menţionat Onorica Abrudanu, subprefectul Sălajului. “Sigur vor fi taxaţi de cetăţeni la următoarele alegeri”, a concluzionat aceasta.
Primarul nu a cerut dizolvarea Consiliul Local, ci excluderea a şase consilieri
Primarul Ionel Chira, şi secretarul comunei, Maria Băbănaş, au intentat recurs impotriva sentinţei Tribunalului Sălaj, pe motiv că ei nu au cerut dizolvarea Consiliului Local, ci excluderea a şase consilieri locali care nu s-au prezentat la şedinţele de consiliu local. Deşi in data de 9 decembrie 2009, primarul şi secretarul comunei sesizau Tribunalul Sălaj, instanţa de contencios administrativ, privind dizolvarea de drept a Consiliului Local al comunei Surduc, datorită faptului că acesta nu s-a intrunit timp de trei luni consecutiv in perioada septembrie-noiembrie 2009. Iar prin sentinţa civilă din 1 aprilie 2010, Tribunalul Sălaj a admis cererea de dizolvare şi a constatat dizolva-rea de drept a Consiliului Local al comunei Surduc.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut