ianuarie 27, 2023

În sfârșit, avem Ziua națională a înotului!

Activitatea parlamentară a aleșilor noștri ne îmbogățește cu o nouă zi națională, de data asta cea a înotului. La începutul lunii, a fost publicată în Monitorul Oficial legea privind instituirea zilei de 19 iulie — Ziua națională a înotului.

”Parlamentul României adoptă prezenta lege. Art. 1. Se instituie ziua de 19 iulie — Ziua națională a înotului. Art. 2. — (1) Ziua națională a înotului va fi marcată de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, de cluburi sportive/asociații și membri afiliați prin participarea la evenimente și programe cu caracter sportiv sau social, cu scopul de a informa și de a promova importanța practicării înotului pentru sănătatea oamenilor. (2) Autoritățile administrației publice centrale și locale, societatea civilă, precum și persoanele fizice sau juridice pot acorda sprijin material sau logistic în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor consacrate acestei zile. (3) Pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța practicării înotului pentru sănătatea și viața oamenilor, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune vor difuza emisiuni de promovare a programelor și evenimentelor dedicate acestei zile. Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată”, prevede textul publicat.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut