Compania Națională de Investiții (C.N.I.) a demarat procedura simplificată de licitație pentru construirea unui Cămin Cultural în localitatea Peceiu, comuna Bănișor.

Firma care va fi desemnată câștigătoare va trebui să construiască obiectivul, dar și să-l doteze cu cele necesare bunei desfășurări a activităților socio-culturale.

Construcția va fi realizată la numărul 136, pe un teren cumpărat de Primăria Comunei Bănișor de la cultul greco-catolic. Potrivit anunțului C.N.I., data limită pentru depunerea online a ofertelor este 22 octombrie 2024, ora 15:00.
Primarul comunei Bănișor, Sorin Maxim, spune că acest obiectiv de investiții este dorit de întreaga comunitate și că realizarea acestuia a implicat multă muncă și emoții.

”De la achiziția terenului, la depunerea solicitării de finanțare, susținerea investiției în cadrul comisiilor tehnico-economice (CTE) din cadrul Ministerului Dezvoltării, obținerea finanțării, organizarea licitației pentru întocmirea Proiectului Tehnic, numeroasele verificări făcute de către finanțator, obținerea avizului ISU etc., toate sunt etape destul de dificile în contextul în care alte sute de investiții din țară sunt în diferite etape de implementare și mă bucur că acest proiect al Primăriei Bănișor a reușit să depășească fiecare etapă”, a precizat primarul.

Valoarea proiectului este de aproape 8 milioane de lei, iar ofertele constructorilor vor fi evaluate de către o comisie, ulterior putând fi desemnat un constructor. Cel mai probabil, lucrările vor începe la finalul anului în curs.

„Căminul Cultural din Peceiu este unul din proiectele mele de suflet, un obiectiv util comunității locale, un obiectiv în care am investit mult timp și energie”, spune Sorin Maxim.