In Salaj si in Zalau nu s-a vazut mai nimic din promisiunile din toamna ale deszapezirii

In Salaj si in Zalau nu s-a vazut mai nimic  din promisiunile din toamna ale deszapezirii

Zeci de salajeni au postat pe facebook in weekend, in special pe grupul Info Trafic Salaj, mesaje de atentionare pentru soferii care vor sa se deplaseze pe drumurile din judet sa evite anumite zone, pentru ca nu au fost deszapezite dupa ninsoarea de vineri. Cele mai multe mesaje au fost insotite si de fotografii graitoare. 

rn

Sambata dimineata salajenii se plangeau de drumurile inzapezite.. La ora 11.00, cineva posta o fotografie cu drumul din comuna Cizer complet acoperit cu zapada.
Aceeasi situatie o remarca cineva si la Crasna. Sunt postate si fotografii cu drumul ce leaga Horaotu Crasnei de Cizer. Din Creaca, un mesaj insotit de fotografie arata cum drumul era complet inzapezit. La fel arata si o fotografie cu drumul Fizes – Sig, care era complet alb, fara vreo urma de interventie pentru degajarea zapezii. Un alt mesaj este scris din Surduc, cu atentionarea ca soferii sa nu circule pe DN1H Surduc – Rastoci, pentru ca nu este curatat. O postare arata ca sunt probleme si pe drumul Zalau – Cehu Silvaniei si ca trebuie evitat.
Inspectoratul Judetean de Politie Salaj ne-a transmis insa ca singura problema constatata a fost drumul blocat pe DN 1H intre Letca si Babeni, unde un sofer nu a mai putut urca un deal cu TIR-ul si a fost nevoit sa traga pe dreapta.

rn

Drumul spre Cluj a fost vineri "o experienta"

rn

S-a circulat greu si pe drumul European E81, spre Cluj. Salajenii sustin ca pana la granita cu judetul Cluj nu s-a actionat deloc cu material antiderapant. O inregistrare video cu drumul inzapezit spre Cluj era postata vineri la ora 19.00 de cineva care spunea ca a avut "experienta", lasand publicul sa inteleaga natura ei.
Vineri seara, la ora 21:58, un cetatean atragea atentia ca Mesesul trebuie evitat, aratand ca inca nu se intervenise eficient.

rn

 Zalauanii spun ca sunt prostiti pe fata de postarile Citadin cu o interventie tardiva

rn

 In numeroasele lor mesaje, insotite de fotografii, zalauanii au constatat ca deszapezirea e doar un mit.La fotografiile postate de Citadin pentru "impresie", cu o armata de utilaje scoase la lucru, au fost multe postari prin care zalauanii au dat de inteles ca nu inghit galusca si ca s-au prins de ofensiva de imagine a municipalitatii, care a actionat dezamagitor.

rn

Citadin a postat pe facebook fotografii in care se lauda ca utilajele au iesit la deszapezire, ilustrand si cu trei utilaje care merg deodata pe bulevard. Fotografiile au fost postate insa sambata la amiaza, in timp ce ninsoarea s-a asternut de vineri.
Firma Citadin a fost luata repede la refec de zalauani.
"La ora 12 (sambata – n.r.) patinam pe bulevard. Ce sa mai spui de strazile de prin cartiere. Utilajele sunt pentru poza scoase din garaj", scrie Cosmin Sabou.
Herte Simona a postat mai multe fotografii din trafic, aratandu-le celor de la Citadin ca orasul este necuratat.
Florina Adina denunta si ea falsa pretentie de promptitudine a celor Citadin. "Am patinat cu masina pe la 8 dimineata langa Sala Sporturilor… si la 9 eram in centru si atunci incepeau dezapezirea pe bulevard", scrie Florina.
Adriana Sarca se plange ca strada Razboieni nu este niciodata curatata.
Sabou Dorina constata si ea ca lovitura de imagine a Citadinului nu tine. "Unde actionati domnilor, ca la ora 7 pe bulevard puteai merge cu sania, pe strada Maxim Gorki nu era pus nici un material antiderapant si asa se intampla in fiecare an. Rusine si autoritatilor locale si firmei Citadin ca nu va stiti organiza!!!".
“n fine, sa constatam ca Citadin a intervenit, chiar daca cu intarziere, dar sa aratam ca inclusiv ieri s-a circulat chinuitor pe toate strazile, poleiul fiind la el acasa din cauza temperaturilor scazute, a modului in care s-a facut deszapezirea, cu resturi de "mazga" ramase la voia intamplarii pe carosabil.

rn

Taximetristii au evitat cursele pe mai multe strazi

rn

Vineri seara, pana sambata la amiaza, au fost probleme in Zalau din cauza zapezii pe toate strazile, in special pe cele pe care circulatia este de obicei redusa si inlaturarea zapezii nu s-a "realizat" prin trafic intens de autovehicule; nicidecum nu e vorba de interventie pentru deszapezire.
Taximetristii au ajuns sa refuze curse pe motiv ca strazile unde voiau sa ajunga clientii au fost inzapezite. Ca exemple au fost date cursele spre Anatol Baconschi, Maxim Gorki sau spre Sarmas.

rn

Cimitirul putea tine loc de partie
daca Primaria instala telescaun

rn

USR Salaj a postat pe facebook un calup de fotografii in care arata ca, inclusiv duminica dimineata, cimitirul nu era deszapezit. Accesul era practic imposibil, avand in vedere faptul ca drumul este in panta foarte abrupta, complet acoperit de zapada.
"Asa arata drumurile de acces în cimitirul din Zalau. Asta, desi nisipul care trebuia împrastiat se afla la baza drumurilor, probabil tinut pentru anul urmator. Sau din lipsa totala de interes pentru cei nevoiti sa mearga în cimitir. De acces auto nici nu poate fi vorba…", scriu cei de la USR Salaj.
Neindoios ca la baza reactiei salajenilor fata de lipsa deszapezirii stau si promisiunile facute in toamna la nivel de judet si la nivel de Zalau ca totul va in regula, ca se va interveni ca la carte si ca se va circula foarte bine. Nu-i nimic, toate vor fi date uitarii; vine primavara!

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *