septembrie 23, 2023

În Sălaj se înființează serviciu Salvamont

0

Serviciul Salvamont va funcționa, în viitor, și la niveul județului Sălaj.

Joi, 27 iulie, la sediul Consiliului Județean a avut loc o ședință informativă privind înființarea acestui serviciu public.

Invitat special al întâlnirii a fost directorul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Bihor, Istvan Pinter, care a oferit detalii despre importanța și beneficiile unei astfel de structuri dedicate intervențiilor în mediul montan.

“Înființarea Serviciului Salvamont la nivelul județului nostru nu este un moft, ci o necesitate. Având în vedere dezvoltarea activităților montane și numărul tot mai mare de turiști din zonele de munte din apropiere, implementarea acestui serviciu devine esențială pentru crearea de trasee omologate și marcate corespunzător, prevenirea accidentelor și intervenția rapidă și eficientă în situații de criză. Obiectivul nostru este să asigurăm un turism responsabil și sigur în zona noastră montană, protejând atât pe cei care se bucură de frumusețile naturii, cât și mediul înconjurător”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

La ședință au fost prezenți și subprefectul Adriana Sabou, specialiști din Consiliul Județean, reprezentanți ai structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale, oficiali din Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Agenția pentru Protecția Mediului, Direcția Silvică, Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță Județean, Crucea Roșie, ADI Țara Silvaniei, SC Pază Obiective și Intervenție, precum și directorii centrelor de informare și promovare turistică din județ. Participanții urmează să facă propuneri pentru întocmirea regulamentului de organizare și funcționare a Serviciului Salvamont Sălaj.

Discuțiile au fost urmate de o expunere a echipamentului și materialelor de intervenție Salvamont Bihor, prezentarea, de către Crucea Roșie Sălaj, a echipamentelor și procedurilor de acordare a primului ajutor, precum și o demonstrație de intervenție în caz de incendiu, a specialiștilor din Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut