Polițiștii sălăjeni au întocmit miercuri nu mai puțin de trei dosare penale pentru tăiere ilegală și furt de arbori, au aplicat amenzi contravenționale și au confiscat lemne.

Primul dosar al zilei a fost întocmit unui bărbat de 37 de ani din Jibou. Acesta ar fi tăiat din locul numit „Hărmani” – o pădure din localitatea Cuceu, trei arbori nemarcaţi din specia carpen. Bărbatul a dus lemnele acasă și le-a fasonat pentru foc. Polițiștii s-au autosesizat și i-au întocmit un dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Aceleași măsuri au fost luate și în cazul unui bărbat de 41 de și al unuia de 22 de ani din Șamșud. Cei doi au fost prinși în flagrant tăind și sustrăgând un cer nemarcat din pădurea de pe raza comunei Șamșud.

Miercuri, la ora 18.00, pe drumul comunal 81, în localitatea sălăjeană Preoteasa, polițiștii Secției nr. 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în flagrant doi localnici de 21 și 26 de ani, în timp ce transportau cu căruțele 0,9 metri cubi de lemne de foc, din speciile fag și mesteacăn.

Cei doi sunt bănuiți de polițiștii din Nușfalău că ar fi tăiat și sustras lemnele de foc de pe o pășune din localitate.

Polițiștii i-au sancționat contravențional pe cei doi tineri, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare, iar materialul lemnos, transportat ilegal a fost ridicat în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt de arbori.

Tot în aceeași zi, dar la Românași, pe drumul județean 108 A, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au oprit în trafic un tânăr de 21 de ani, din localitatea Chichișa. Acesta transporta cu o căruță 0,6 metri cubi de material lemnos, specia gorun, fără a avea documente de proveniență sau aviz de însoțire a materialului lemnos.

Tânărul în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 143,4 lei a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie la Ocolul Silvic Stejarul.