septembrie 23, 2023

186 de cazuri de COVID în unitățile de învățământ din Sălaj

0

De la începutul celui de-al doilea semestru al anului școlar, 186 de cazuri de infectări cu COVID-19 au fost înregistrate, oficial, în unitățile de învățământ din județ. Dintre acestea, potrivit DSP Sălaj, 108 au fost în rândul copiilor, 58 în rândul cadrelor didactice, iar 20 de cazuri au fost la îngrijitoare de la grădinițe.

În perioada 8 – 15 martie, în unitățile de învățământ din județ au fost confirmate 30 de cazuri de îmbolnăviri în unitățile de învățământ.

În aceeași perioadă, la nivel național au fost înregistrate 502 cazuri de infectări cu noul coronavirus în școli, creșe și grădinițe. 181 de cazuri, ceea ce înseamnă o medie de circa 22 pe zi, au fost în rândul copiilor, școlari și preșcolari, iar 321 de cazuri, în medie 40 de cazuri pe zi, au fost în rândul personalului.

  • În Sălaj se fac aproximativ 250 de teste PCR pe zi

Numărul testelor PCR pentru depistarea infectării cu COVID-19 ajunge, în medie, la 250 pe zi în județ, spune Ligia Marincaș, directorul DSP Sălaj. Acest test se efectuează într-un singur laborator, cel de la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Testele care ajung la laborator provin de la pacienții internați, de la cei care se prezintă la UPU sau sunt aduși cu ambulanța, de la sălăjenii trimiși de medicul de familie pentru testare, de la elevii ori cadrele didactice din unitățile de învățământ, prin medicii școlari, dar și de la persoanele care prezintă simptome, anunță acest lucru la DSP sau la 112, iar o ambulanță se deplasează la domiciliul lor pentru a-i testa.

Testelor PCR li se adaugă în jur de 50-60 de teste rapide zilnice. Acestea din urmă pot fi efectuate în orice unitate medicală, cu condiția ca testele folosite să fie dintre cele autorizate, apoi sunt raportate la Direcția de Sănătate Publică Sălaj, care centralizează toate testările realizate în județ.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut