decembrie 9, 2022

In Salaj se cumpara doar o masina noua la 52 de masini vechi

De la inceputul anului pana in prezent, la nivel national s-au inmatriculat 350.780 de masini, cu 69,21 la suta mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor de la Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor. 

Marea majoritate o reprezinta masinile la mana a doua, aduse din strainatate. Faptul ca nu se mai plateste timbrul de mediu a crescut spectaculos numarul de rable care intra in tara. Numarul masinilor de ocazie care se inmatriculeaza in Romania este de sapte ori mai mare decat cel al masinilor noi.
A crescut insa, comparativ cu anul trecut, si numarul de masini noi achizitionate. “n perioada ianuarie — iulie 2017 s-a înregistrat o crestere de 22 de procente, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, ajungandu-se la 56.343 vehicule noi inmatriculate.
In baza datelor de la DRPCIV, numai in luna iulie, la nivel national, s-au inmatriculat 11.355 de vehicule noi, 41.131 de vehicule la mana a doua, aduse de afara, si 36.071 au fost reinmatriculari de vehicule de ocazie, adica masini rulate, cumparate din tara.

Aproape 600 de “second-uri” si doar 17 masini noi
au fost inmatriculate luna trecuta in judetul Salaj

In judetul Salaj, in luna iulie s-au inmatriculat 17 vehicule noi, 596 de vehicule second hand, aflate la prima inmatriculare in Romania, si 291 vehicule la mana a doua reinmatriculate.
La un calcul simplu, constatam ca salajenii cumpara o masina noua cam la 52 de masini second hand.
Constatam si ca, doar intr-o luna, parcul auto salajean creste cu peste 600 de vehicule. Multe dintre acestea sunt cumparate in Zalau, unde problema locurilor de parcare se acutizeaza de la o zi la alta.
Municipiul are amenajate putin peste 4.500 de locuri de parcare, din care 2.618 sunt parcari de resedinta si restul, sub 2.000, sunt parcari publice. Mai avem in Zalau aproximativ 3.500 de copertine si garaje, doar ca nu in toate se tin masini.
Numarul de autovehicule existente trecea, la inceputul anului, de 20.000, dar pana la finalul anului numarul acestora are toate sansele sa ajunga la 30.000.

Ne plac in continuare masinile nemtesti

Germania ramane tara preferata pentru cumpararea masinilor second hand. Se mai aduc si din Franta, Austria, Olanda sau Marea Britanie, insa nu la fel de multe ca si de la nemti. De altfel, masinile de productie nemteasca sunt in topul preferintelor romanilor. Cele mai multe autoturisme la mana a doua înmatriculate anul acesta au fost Volkswagen, Opel, Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Skoda si Peugeot.
Sunt si romani mai cu dare de mana care si-au adus de afara bolizi de lux second hand. S-au inmatriculat anul acesta in tara 4 Lamborghini, 6 Quattro, 2 Buick, cate un Proton, GMC si Geely.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *