octombrie 5, 2022

În Sălaj, mii de șoferi vitezomani. Peste 8 mii de sancțiuni aplicate de polițiști!

Numărul accidentelor rutiere din acest an și rezultatele statistice ale acțiunilor Poliției Rutiere scot la iveală faptul că șoferii nu respectă viteza legală pe drumurile sălăjene.

Numai în prima jumătate a acestui an, poliţiştii rutieri au desfăşurat peste 50 de acţiuni pentru combaterea excesului de viteză, în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat pe această linie 8.074 de sancţiuni contravenţionale, potrivit datelor furnizate de Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

O altă consecință a acțiunilor, ca măsură complementară sancțiunilor aplicate, a fost reţinerea în vederea suspendării a 883 de permise de conducere.

În același interval, pe raza judeţului Sălaj, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză s-au produs patru accidente grave de circulaţie în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, trei au fost rănite grav, iar o persoană a fost rănită uşor.

”Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile. Conform aceluiaşi act normativ, depășirea cu mai mult de 70  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 120 de zile”, precizează reprezentanții IPJ Sălaj.

Autoritățile atenționează conducătorii auto să respecte limitele de viteză pe fiecare sector de drum pentru a preveni accidentele de circulație. Cu cât viteza de deplasare este mai mare, cu atât șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.