decembrie 6, 2022

În Sălaj, mai avem „Danțuri de-nvățat”

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj continuă proiectul „Danțuri de-nvățat”, derulat în parteneriat cu Asociația Atelierul de Joc Popular și Asociația Sinaptica.

Proiectul propune o modalitate specială de cunoaștere si promovare a folclorului coregrafic din județul Sălaj, prin realizarea unei hărți digitale, care va cuprinde secvențe reprezentative din diferitele dansuri tradiționale uzuale pentru microzonele etnografice ale Sălajului.

„Danțuri de-nvățat” a ajuns acum într-o nouă etapă importantă. Proiectul se află în plin proces de înregistrare video a elementelor de bază ale peste 30 dansuri tradiționale sălăjene.

Potrivit managerului Centrului de Cultură și Artă Sălaj, Daniel Săuca, înregistrările audio-vizuale urmăresc să acopere dansurile din principalele subzone etno-folclorice ale Sălajului (Valea Agrijului, Valea Barcăului, Valea Crasnei, zona Tövishát, zona De sub Codru, Valea Almașului, Valea Someșului), precum și din principalele comunități etnoculturale. Autenticitatea și reprezentativitatea pentru o anumită comunitate au stat la baza selectării dansurilor. În realizarea înregistrărilor sunt implicați 20 de interpreți de dansuri populare din Sălaj.

După editarea înregistrărilor audio-video, colecția de dansuri va fi inclusă în platforma de comunicare și în pagina web, dedicate dansurilor tradiționale din județul Sălaj.

Informații suplimentare despre implementarea proiectului „Danțuri de-nvățat” vor fi disponibile pe pagina web a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj (www.culturasalaj.ro) și pe pagina de Facebook a proiectului (https://www.facebook.com/danturisalaj).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *