Cehu Silvaniei e orașul care stă cel mai bine în privința vaccinării anti-Covid

Campania de vaccinare a intrat pe un trend descrescător la nivel național. Potrivit datelor oficiale, în țară sunt 9 judeţe care au rată de acoperire vaccinală de peste 30%, 25 de judeţe care au o rată de acoperire vaccinală între 20 şi 30% şi 8 judeţe care au o rată de acoperire vaccinală sub 20%. Sălajul se numără printre cele cu rată de vaccinare între 20 şi 30%.

Aproximativ 28 la sută dintre români sunt vaccinați, spun autoritățile. Nici în Sălaj nu se mai înghesuie lumea la centrele de vaccinare.

Între orașele sălăjene, Cehu Silvaniei stă cel mai bine, procentual, la capitolul populație vaccinată. S-a imunizat 31,56 la sută din populația acestui oraș, potrivit unei hărți a imunizării întocmită de geo-spatial.org. Asta înseamnă, în cifre, 2.373 persoane.

La Zalău, s-au vaccinat 21.631 de persoane, adică 31,31 la sută din numărul total al populației.

La Jibou, procentul de vaccinare este de 27,12 la sută, adică 3.1172 persoane.

Pe ultimul loc este orașul Șimleu Silvaniei, cu un grad de vaccinare de 21,69 la sută, ceea ce înseamnă 3.753 persoane.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.