septembrie 30, 2023

In prima saptamana din 2009, 17 soferi “au devenit” pietoni

0

Actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj, pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere au condus la constatarea, in perioada 2 -8 ianuarie 2009, a 10 fapte de natura penala si 322 de fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 20.000 lei(200 de milioane de lei vechi).
“Au fost sanctionate contraventional un numar de 61 persoane care in calitate de pietoni au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 4 persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si 2 carutasi care conduceau atelaje tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate conform legii”, ne-a declarat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant al IPJ Salaj.
Ca de fiecare data, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta de fapt si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic.
Astfel ca, din cei 255 “soferi amendati”, 61 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, 11 au oprit ori stationat in locuri interzise si, totodata, 17 conducatori auto, pe langa amenda primita au ramas si fara permisul de conducere.
“In aceeasi perioada, au fost retinute si 5 certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto”, a mai adaugat Tincuta Dumuta.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut