septembrie 23, 2023

În prima etapă, s-au vaccinat cam 7 din 10 persoane estimate

0

Dintre persoanele estimata a se vaccina în prima etapă, au fost imunizate până acum 67,5% din totalul lor , autoritățile apreciind că 84,6% din personal ar putea fi vaccinat până la sfârșitul acestei luni.

Din 27 decembrie 2020 până în 14 ianuarie, s-au vaccinat 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000
persoane eligibile pentru vaccinare. Persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.
Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, în paralel cu demararea etapei a doua, iar până la 31 ianuarie sunt deja
programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat, spun atutoritățile.
Începând de vineri, 15 ianuarie, odată cu debutul activităților de vaccinare pentru populația aflată în etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din din etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare, sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.
Din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie, vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut