În plin sezon de viroze și pneumonii, medicamente uzuale pentru copii lipsesc din farmacii. Ce spune Ministerul Sănătății

  • Paracetamolul pentru copii și Panadol Baby lipsesc din farmacii din motive comerciale, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a publicat zilele acestea lista antitermicelor și antiinflamatoarelor pentru copii de pe piața din România, după ce medicii și părinții au semnalat lipsa unor medicamente din lanțurile și depozitele farmaceutice. Asta în condițiile în care se înregistrează creșteri semnificative a numărului de cazuri de infecții respiratorii sau pneumonii.

credit foto: Ministerul Sănătății

Reprezentanții Ministerului au decis să publice o listă cu preparatele comerciale de uz pediatric (antitermice, antiinflamatoare) disponibile, chiar dacă majoritatea părinților erau obișnuiți cu clasicele paracetamol pentru copii, nurofen junior și panadol baby.

Înlocuitor pentru paracetamol, există pe piață Bioflu baby, Fervex durere și febră pentru copii, diverse tipuri și gramaje de Paracetamol, Prosinus, Sanador pentru copii și Panadol baby.

Pentru ibuprofen, există următoarele denumiri comerciale pe piață: Nurofen junior 7 ani+ cu aromă de portocale, Buprofess, Nurofen pentru copii (suspensie orală și supozitoare), Algin baby, Brufen, Larofen, Mig pediatric, Nurofen junior cu aromă de căpșuni/portocale, Paduden cu aromă de caise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *