In perioada 5 – 14 iunie are loc Festivalul International de Film de Foarte Scurt Metraj

De vineri, salajenii sunt invitati la film chiar la ei acasa

rn

Consiliul Judetean Salaj, intr-un parteneriat cu Institutul Francez Roman, organizeaza editia cu numarul 22 a Festivalului de Film International Francez de Foarte Scurt Metraj 2020, desfasurat anul acesta intr-un format online, in perioada 5-14 iunie.

rn

In ultima sedinta de Consiliu Judetean, consilierii au votat in unanimitate acordul de parteneriat intre cele doua institutii, contributia financiara a administratiei judetene la acest proiect cultural fiind de 980 lei.
Aceasta sesiune online a Festivalului cuprinde o selectie internationala de filme de foarte scurt metraj care va putea fi accesata de catre public de pe platforma online de difuzare a filmelor pusa la dispozitie de catre Festival (www.trescourt.com). O sesiune speciala de proiectii in sala a unei selectii Best of 2020 (cu cele mai bune filme ale editiei 2020), cu o durata de aproximativ 1 ora si 30 de minute, precum si a competitiei romanesti (cu o durata de aproximativ 30 de minute) va exista in perioada 7 – 17 noiembrie 2020, in conditiile in care contextul sanitar de la acel moment o va permite.

rn

Filmele competitiei internationale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singuratate sau incertitudine, despre ecologie si pericolul incalzirii globale, despre indragostiri, despartiri si relatii virtuale. Nu mai putin interesante sunt insa si celalalte sectiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine si feministe, Familiale – selectia pentru copii, selectia franceza sau selectia de filme decadente Trash&Glam, prezentata pentru prima data publicului roman.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *