In numai 12 zile, camerele video au inregistrat peste 8900 de vitezomani

Aproape 9.000 de soferi care au depasit viteza legala au fost surprinsi de camerele fixe de monitorizare a traficului, amplasate 6 localitati din Salaj.
Desi camerele au fost instalate inca din toamna trecuta, de abia din data de 30 ianuarie au fost puse in functiune. Astfel, camerele montate in Sancraiu Almasului, Sanmihaiu Almasului, Bocsa, Bobota, Ileanda si Galgau (Barsau Mare) inregistreaza non stop autoturismele care depasesc limitele legale de viteza in localitate iar in primele 12 zile au depistat deja 8912 soferi care au calcat mai tare pedala de accelaratie.
Dupa ce camerele realizeaza inregistrarile, imaginile sunt vizionate de politisti, care trimit comunicari catre proprietarii masinilor pentru ca acestia sa comunice, in 5 zile, cine a condus autoturismul surprins ca a depasit limita de viteza. Dupa primirea raspunsului, angajatii IPJ incheie si expediaza procesul-verbal de contraventie.
Pe langa prevenirea accidentelor de circulatie, camerele video mai aduc si beneficii de ordin material. In urma unui protocol dintre primariile pe raza carora sunt amplasate camerele si firma Codec Spat din Cluj s-a stabilit ca, administratiile locale sa primeasca 40% din valoarea amenzilor, iar firma clujeana restul de 60%.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *