In memoriam Virgil Țurcaș, la Primăria Vârșolț

1
3453

Breda Lajos, primarul comunei Vârșolț, a fost profund marcat de aflarea tristei informații privind decesul subprefectului Virgil Țurcaș, marți, 21 iunie.

Miercuri dimineața, activitatea administrației locale din comuna Vârșolț a debutat cu o ședință la care a participat tot personalul Primăriei și s-a ținut un moment de reculegere în memoria prietenului comunei Vârșolț, subprefectul Virgil Țurcaș.

”Am considerat o formă de respect să convoc o ședință cu tot personalul și să ținem un moment de reculegere în memoria lui Virgil. Ne-a fost prieten și am colaborat foarte bine atât în perioadele în care a fost prefect al județului, cât și în mandatul de subprefect. Suntem cu toții marcați de ceea ce s-a întâmplat și vom merge la înmormântare în mod organizat. Transmitem regretele noastre și întreaga compasiune familiei Țurcaș, și pe această cale, pentru trecerea la cele veșnice a prietenului nostru. Dumnezeu să-l odihnească în liniște și pace!”, a precizat primarul comunei Vârșolț, Breda Lajos.

Vă reamintim că subprefectul Virgil Țurcaș a decedat marți, 21 iunie, în localitatea Hurez, comuna Horoatu Crasnei. Acesta a participat la o ședință organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecodes pe problema gestionării deșeurilor. O rafală de vânt a provocat prăbușirea acoperișului unui foișor construit pe o proprietate privată din satul Hurez. Potrivit relatărilor martorilor, Virgil Țurcașa fost prins între o grindă și masa din lemn masiv, fiind singurul imobilizat timp de mai multe minute, până când cei prezenți au reușit să îl scoată de sub dărâmături.

Din păcate, repetatele manevre de resuscitare nu au dat rezultate, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă declarând decesul la ora 15.45. Echipajele de intervenție erau pregătite să îl transporte cu elicopterul SMURD la Târgu Mureș.

Incidentul de la Hurez s-a soldat și cu vătămarea corporală a altor trei persoane printre care un angajat al ADI Ecodes – care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Zalău de către un echipaj SMURD, cu fractură de membru inferior, și necesită intervenție chirurgicală, și primarul comunei Cizer, Nicu Pavăl, care a primit îngrijiri la fața locului.

Sunt în derulare mai multe anchete, demarate atât de polițiști, sub supravegherea procurorilor sălăjeni, cât și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj.

1 COMENTARIU

  1. Stâlpii sunt insuficient ancorați, aici e baiul. Fără să lucrez în domeniu, la așa acoperiș greu, eu aș fi folosit ca stâlpi țeavă din oțel fi 80 mm, încastrată în beton. Garantez că putea să vină furtuna și nu se întâmpla nimic ! Oare cine a fost dorelul sălăjan care a realizat ” foișorul” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.