În martie încep simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Simulările pentru Evaluarea Națională se desfășoară în perioada 20-22 martie, iar cele pentru examenul de Bacalaureat au loc între 27 martie și 30 martie

Documentul care stabilește calendarul după care se vor organiza anul acesta simulările pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională a fost publicat, la finele săptămânii trecute, în Monitorul Oficial. Simulările pentru Evaluarea Națională se desfășoară în perioada 20-22 martie, iar cele pentru examenul de Bacalaureat au loc între 27 martie și 30 martie. Acestea urmează a fi susținute de toți elevii claselor a VIII-a și a XII-a. 

În 27 martie, elevii claselor a XII-a vor susține proba scrisă la Limba şi literatura română, iar în 28 martie proba obligatorie a profilului. În 29 martie, simularea continuă cu proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 30 martie e programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi anunțate în data de 6 aprilie.

Simularea Evaluării Naționale debutează în 20 martie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În 21 martie, va avea loc proba la Matematică, iar în 22 martie e programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi anunțate în 29 martie.

De menționat că notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute pot fi trecute în catalog.

Până la susținerea simulărilor, elevii vor avea parte, în curând, de o vacanță. În perioada 20 februarie -26 februarie, este programată așa-numita “vacanță de schi” pentru școlari și preșcolari.

One Reply to “În martie încep simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *