septembrie 24, 2023

În iulie mai inaugurăm o bucățică din Autostrada Transilvania

0

default

Turcii de la Nurol lucrează cu spor pe șantierul sectorului Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte a Autostrăzii Transilvania. Termenul de finalizare al lucrării este iulie 2023, iar până acum s-a realizat în procent de 82 la sută.

În șantier sunt mobilizați în prezent 390 de muncitori și 260 de utilaje.

Potrivit CNAIR, care a făcut zilele trecute o vizită în teren, în prezent se execută lucrări de drum (strat de formă din balast, îmbrăcare taluz cu pământ vegetal, fundație din balast, strat de bază din mixtură asfaltică, strat de uzură) consolidări (stabilizare de pământ in situ), structuri poduri și pasaje (rosturi de dilatație, plăci de racordare, montare parapet, protecție anticorozivă, gabioane ), scurgere ape, podețe (racord rigolă acostament – casiuri pe taluz, rigolă acostament, săpătură fundație) parcare de scurtă durată.

Tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din A3, are o lungime de 13,55 kilometri. Executantul lucrării este compania turcească Nurol Insaat Ve Ticaret SA. Contractul pentru realizarea acestui sector de autostradă are o valoare de 384,14 milioane de lei, fără TVA, și o durată de 24 de luni.

Termenul de deschidere anunțat de CNAIR este iulie 2023.

Există însă o problemă. Deocamdată nu este realizată conectarea cu DN19B, lângă localitatea Porț, așadar CNAIR trebuie să găsească rapid o soluție pentru execuția unei variante provizorii de conectare cu DN19B lângă Porț, la sud de Suplacu de Barcău.

sursa foto: CNAIR

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut