ianuarie 28, 2023

În ianuarie, indemnizație compensatorie pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele încadrate în grad de handicap vor primi, în luna ianuarie 2023, o indemnizație compensatorie. Numai că și cuantumul acestei indemnizații, la fel ca în cazul altor drepturi, va fi diferențiat în funcție de gradul de handicap în care este încadrată persoana.

Potrivit actului normativ publicat de Ministerul Finanțelor, persoanele adulte cu handicap vor primi indemnizația compensatorie după cum urmează: 368 lei pentru persoana cu handicap grav; 279 lei pentru persoana cu handicap accentuat; 64 lei pentru persoana cu handicap mediu.

În cazul copiilor încadrați în grad de handicap, indemnizația compensatorie va fi în valoare de 316 lei pentru copilul cu handicap grav; 184 lei pentru copilul cu handicap accentuat; 64 lei pentru copilul cu handicap mediu.

Indemnizația compensatorie se plătește fie persoanei cu handicap, dacă aceasta are capacitate deplină de exercițiu al drepturilor, fie reprezentantului legal al acesteia, stabilit în condițiile legii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut