În comuna Bălan, amenzi usturătoare pentru depozit de gunoaie ilegal

3
401

      Un depozit neautorizat de deșeuri a fost depistat luni, 17 mai, la Pârâul Ciociului din satul Gălpâia, Comuna Bălan. Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj au aplicat Primăriei Bălan și persoanelor fizice identificate că au aruncat deșeurile în vale amenzi de 15 mii de lei, respectiv de șase mii de lei în cazul persoanelor fizice, pe lângă obligarea acestora de a salubriza zona și de a preda deșeurile unui operator autorizat.

        ”Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sălaj continuă acțiunile privind verificarea stării de salubritate a localităților de pe raza județului Sălaj, de data aceasta fiind verificat satul Gălpâia, comuna Bălan. În urma controlului a fost identificat un depozit neautorizat de deşeuri  – majoritatea deşeuri rezultate din construcții şi demolări, plăci de azbest, cărămizi, deşeuri de PET, sticlă, folie, textile, deşeuri vegetale etc. Depozitul neautorizat a fost găsit în zona denumită Pârâului Ciociului, iar persoanele identificate că au abandonat deşeurile precum şi UAT Bălan au fost sancționate contravențional în baza Legii 211 din 2011 privind regimul deşeurilor. Pentru remedierea situației s-a stabilit ca măsură atât persoanelor identificate cât şi unității administrative-teritoriale (pentru deşeurile abandonate pe domeniul public la care nu a fost identificat deținătorul) salubrizarea zonei şi predarea deşeurilor unui operator de salubritate conf. HG 1061/2008 în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul instituției.

3 COMENTARII

  1. Am mai scris despre transformarea raului BARCAU in canalizare scugerea de la bai masini de spalat direct in rau toata lumea are baie dar nimeni nu are fosa septica e mai simplu si gratuit in rau D-lor de la mediu incepeti un control din TUSA si pina in MARCA si va garantez ca nu o sa reusiti sa amendati cite scurgeri direct in rau o sa gasiti

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.