decembrie 2, 2022

In ciuda UDMR-ului, ursii din Romania au ramas pe lista speciilor protejate. Subprefectul Alexandru Vegh "s-a demarat actiunea de relocare a ursilor de la Buciumi"

Comisiile de Agricultura si Mediu din Camera Deputatilor reunite miercuri, 4 decembrie 2019, pentru a discuta proiectul de modificare a Legii Vânatorii au eliminat amendamentul care prevedea mutarea ursului din anexa speciilor strict protejate in ceea a speciilor care pot fi vânate in perioadele prevazute de lege. Luna trecuta parlamentari UDMR au cerut sa se schimbe de urgenta legea vanatorii, pentru a putea fi impuscati ursii. Dupa ce consiliile judetene din bazinul electoral al raposatului Verestoy Attila, caruia i se spunea "Drujba lui Dumnezeu," (Harghita, Covasna, Mures, Brasov) au cerut ajutor UE pentru a scapa de ursi. In bazinul respectiv principala afacere a fost si este taierea padurilor si exportarea cherestelei in Asutria si Ungaria, ce a dus implicit la distrugerea habitatului ursilor. Situatie care se verfica si in alte zone din cauza taierilor masive de paduri.

rn

Anul acesta si in Salaj ursii si-au facut aparitia, o situatie anormala pentru judetul nostru, care acum a inregistrat coborarii ale ursilor in localitati, precum Hida si Buciumi. La ultimul caz inregistrat la Buciumi, primarul din localitate, Lazar Ioan ne spunea ca se asteptat din partea Ministerului Mediului avizul pentru depistarea ursilor, tranquilizarea lor si relocarea lor. Cum intre timp prefectul si-a cerut demisia, am cerut subprefectului Vegh Alexandru sa ne spuna care este situatia la ora actuala legata de prezenta si identifcarea ursilor, eventuala lor relocare. Vegh ne-a declarat telefonic: "S-a demarat procedura de relocare a ursilor care au fost vazuti aici, pe teritoriul judetului Salaj, dar inca nu avem acceptul institutiilor abilitate. In ultima perioada in schimb nu au fost identificati, din cate am inteles de la Primaria Buciumi sambata a fost o partida de vanatoare si au fost vazuti un numar de doua exemplare, dar care nu au mai facut pagube in zona caselor si in randul cetatenilor". "

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *