septembrie 21, 2023

În cartierul Sărmaș apare o nouă stradă

0

Un drum din municipiu, aflat în prelungirea străzii Sărmaș, pe partea dreaptă, urmează a fi denumit, în mod oficial, de autorități.

Strada, care se va numi “Masa Craiului”, deserveşte mai multe parcele, decizia de atribuire a unui nume justificându-se prin faptul că zona este într-o continuă dezvoltare, iar în acest fel se elimină dificultăţile în emiterea nomenclatoarelor stradale şi de adresă, având în vedere că la capătul străzii Sărmaş se desprind două trasee, înspre stânga şi înspre dreapta. Parţial, zona drumului a intrat în intravilan odată cu aprobarea noului PUG, fiind formulate deja solicitări pentru construcția de locuinţe.

Strada va avea o lungime de aproape 500 de metri și o lățime de 8 metri. Aceasta ar urma să fie inclusă în zona ”D” de impozitare fiscală întrucât, potrivit Referatului nr. 62166 din 10.10.2018 privind aprobarea, începând cu anul 2019, noii zonări a intravilanului Municipiului Zalău, imobilele situate pe strada Sărmaş, numerele de la 91 până la 134, sunt situate tot în zona ”D” de impozitare fiscală, având în vedere că strada este din pământ, există doar reţea electrică şi transport în comun în apropiere şi nu există riscuri naturale.

Potrivit municipalității, s-a propus această denumire deoarece parcela de la capătul acestei străzi este cunoscută ca “Masa Craiului”.

Inițiativa municipalității are nevoie de votul consilierilor locali, în ședința din 22 iunie, pentru a putea fi pusă în aplicare.

foto cu caracter informativ

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut