In Bulgari, paza satului, ca si cum n-ar fi!

Cetatenii din comuna Salatig, indeosebi din satul Bulgari, veniti la sediul redactiei ziarului nostru, si-au manifestat nedumerirea si nemultumirea fata de modul de organizare si de plata a pazei de noapte in sat. Bunaoara, au spus ei, s-a hotarat, de Consiliul local, ca o singura persoana (paza) sa aiba in grija doua sate aflate la mai bine de 2 km unul de altul. Asa este cazul satelor Salatig si Bulgari. Cum o sa vegheze paza, pe timp de noapte, ulitele unui sat cata vreme el este in celalalt sat? Cu ce “naveteaza” paza dintr-un sat in altul?
O alta nemultumire a cetatenilor era vizavi de modul de incasare a sumei de 50 de lei de familie, chiar daca se da o chitanta de incasare. In majoritatea cazurilor, suma s-a retinut din ajutorul de incalzire pe anul in curs. Ceea ce, sa recunoastem, este pe langa lege! Ce ne-a declarat prim-edilul comunei, domnul Molnar Ioszef – primar: “Modul de organizare a pazei in satele comunei si de plata a acesteia, este o hotarare a Consiliului local. Jumatate se suporta din bugetul local si jumatate din taxe achitate de cei care locuiesc aici. Avand in vedere ca populatia apta pentru a efectua paza “pe randul satului” este foarte redusa numeric, am fost obligati sa incheiem contracte cu o firma de paza din Zalau. Cu modul de organizare a pazei si pentru satul Bulgari au fost de acord si cei doi consilieri care-i reprezinta pe bulgareni. Eu cred ca acestia au discutat cu oamenii si i-au informat. In legatura cu modul de incasare a “taxei de paza” este tot o hotarare a Consiliului local si pentru suma platita se elibereaza chitante, explicandu-i-se fiecaruia ce suma s-a retinut si scopul pentru care s-a incasat”.
Suntem de parere sa dam dreptate cetatenilor, care au, totusi, dreptul de a sti pentru cine platesc si cine-i pazesc pe timp de noapte. Si, apoi, o singura paza la doua sate aflate la peste doi km este ca si cum n-ar fi.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut