septembrie 28, 2023

În Bihor, drumul de legătură de la Oradea la A3 s-ar putea deschide anul acesta

0

Sunt șanse reale ca pe cei 19 kilometri ai drumului care face legătura între municipiul Oradea și Autostrada Transilvania circulația să fie deschisă chiar anul acesta. Asigurări în acest sens au venit, marți, 222 august, atât de la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cât și de la directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

“Antreprenorul este bine mobilizat încă din luna martie 2022, când a fost dat Ordinul de începere. După 1 an și 5 luni, constructorul a ajuns la un stadiu fizic de 73%. Valoarea contractului finanțat prin Programul Transport 2021-2027 este de 545,9 milioane lei fără TVA”.

Mobilizarea e bună pe șantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea și Biharia (A3), a constatat și șeful CNAIR.

“Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie 2024, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 kilometri ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an. Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual, 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru. Este un proiect complex care prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe”, a explicat Cristian Pistol.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut