In anul 2008, pompierii din Zalau au avut cele mai multe interventii

In anul 2008, pompierii din Zalau au avut cele mai multe interventii

Anul 2008 a fost unul solicitant pentru angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Porolissum” al judetului Salaj, iar echipele de interventie din localitatile Zalau, Jibou, Simleu, Cehu-Silvaniei, Ileanda, Nusfalau si Hida au fost alertate de 376 ori, fiind inregistrata astfel, cel putin o interventie in fiecare zi.
Cele mai multe evenimente nedorite unde s-a solicitat ajutorul pompierilor au fost incendiile (141) dar si descarcerarile (22), asanarile de munitie (29) si misiuni de sprijinire a populatiei in timpul inundatiilor (49).
“Din pacate se observa o crestere cu 15% a situatiilor de urgenta produse in 2008 (376 interventii) fata de 2007 cand pompierii au participat la 325 de interventii”, a spus colonelul Gheorghe Labo, inspector sef al ISU Salaj, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc ieri, 8 ianuarie.
Potrivit declaratiilor sal, Detasamentul de Pompieri Zalau a participat la cele mai multe interventii (191) in timp ce colegii lor din Hida si Ileanda au avut un an mult mai linistit, fiind prezenti doar la 10 evenimente nedorite pe tot parcursul anului 2008.
“Ca urmare a incendiilor produse a rezultat distrugerea de bunuri in valoare de peste 10 miliarde de lei vechi dar au fost salvate in interventii bunuri materiale a caror valoare depaseste 150 de miliarde de lei vechi”, a mai adaugat Labo.
Multe interventii in anul 2008 au “contabilizat” si echipajele specializate in descarcerare, numarul accidentelor rutiere pe drumurile din Salaj inregistrand, de asemenea, o nedorita crestere. “In acest sens s-a intervenit la 22 de accidente care, din nefericire s-au soldat cu 46 de victime (dintre care 15 decese)”, a conchis colonelul Labo.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *