În 7 zile, 149 de sălăjeni au rămas fără permisul de conducere

0
109

În urma unei acțiuni de o săptămână desfășurată de polițiștii sălăjeni pentru siguranța traficului rutier, au fost aplicate aproape 1.400 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 149 de permise de conducere și retrase 28 certificate de înmatriculare.

În perioada 24 – 30 mai, polițiștii au derulat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, adică viteza și nerespectarea regulilor rutiere de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.373 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 305 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 71 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 45 pentru depăşire neregulamentară, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru nerespectarea regulilor e circulaţie de către biciclişti, şase pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, iar diferenţa au constituit-o alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute 149 permise de conducere: 73 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 45 pentru depășire neregulamentară, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 8 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase 28 certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

Depistat în trafic cu 184 Km/h

În 29 mai, la ora 16.16, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr care circula cu viteza de 184 km/h, viteză înregistrată cu aparatul TruCam, pe Drumul Național 1C, în localitatea Bârsău Mare. Tânărul, în vârstă de 24 de ani, a fost sancţionat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.