In 51 de comune salajene incepe cadastrarea

Problema cadastrarii terenurilor agricole din România e una de prima urgența. Daca pîna in 2020 terenurile nu vor fi întabulate se vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeana. În acest sens, Agenția Naționala de Cadastru și Publicitate Imobiliara a elaborat un Program Național de Cadastru și Carte Funciara.

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliara Salaj a încheiat contracte de finanțare cu 51 de Unitați Administrativ Teritoriale (UAT) pentru realizarea lucrarilor de cadastrul general conform programului mai sus amintit.
Finanțarea lucrarilor de întregistrare sistematica este asigurata din bugetul Agenției de Cadastru și Publicitate Imobiliara (ANCPI) prin bugetul Oficiului Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliara, care faciliteaza înscrierea cu prioritate a terenurilor agricole în Sistemul Integrat de Cadastru șI Carte Funciara.
Astfel, din cele 61 de UAT-uri (unitați administrativ teritoriale – primarii) din județul Salaj au fost semnate contracte de finanțare cu 51 de UAT-uri, ceea ce reprezinta o suprafața de 877.726 de stop_coloana hectare și un numar estimat de 124.185 de imobile.
Primariile care n-au semnat contracte de finanțare cu OCPI sunt: Chieșd, Cuzaplac, Letca, Meseșenii de Jos, Napradea, Salațig, Valcau de Jos și Treznea.
Comunele Crasna și Meseșenii de Jos sunt cuprinse într-un program special de cadastrare gratuita.
Pentru anul 2016, suma alocata realizarii lucrarilor de înregistrare sistematica în județul Salaj este de 6.837.120 de lei.
Potrivit lui Alexandru Lakatos, directorul OCPI Salaj, valoarea finanțarii este în cuantum de 60 de lei pe carte funciara (inclusiv TVA). OCPI va vira banii în conturile primariilor numai pentru imobilele care au fost recepționate și pentru care au fost deschise carți funciare.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *