In 5 iunie avem cea mai saraca oferta electorala de pana acum

Ca niciodata, alegerile locale din 5 iunie ne aduc cea mai saraca oferta electorala atât în Zalau, cât și la Consiliul Județean Salaj. 

Alegerile din 2008 adunau câte 14 candidați atât la Consiliul Județean, cât și la Primaria Zalau. Alegerile din 2012 strângeau apoi câte zece candidați la fiecare dintre cele doua instituții. Alegerile din acest an aduc doar noua candidați pentru funcția de primar al Zalaului și liste de la doar opt partide pentru Consiliul Județean Salaj.
Saracia ofertei electorale are drept cauza și faptul ca PDL a disparut de pe harta politica, democrați-liberalii fuzionând cu PNL, iar PPDD a disparut și s-a împarțit între PNL, PSD și UNPR.
Comparativ, în 1996 au fost 15 candidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Salaj și 11 candidați pentru Primaria Zalau.  stop_coloana
Nici la Jibou nu s-au mai pomenit niciodata sa fie doar patru candidați la primarie, din partea PSD, UNPR, PNL și ALDE. În 2012, pentru fotoliul din Primaria Jibou s-au luptat nu mai puțin de șapte candidați.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *