februarie 5, 2023

In 2009, impozitele raman la nivelul celor din 2008

Prin Hotararea de Consiliu Local, 142/iunie 2008, s-a stabilit ca impozitele datorate catre bugetul local raman la valoarea pe care au avut-o in 2008.
“Anul 2009 se anunta ca fiind un an dificil pentru firme, pentru persoane fizice, insa, prin hotararile care aproba impozitele si taxele locale, cuantumul acestora a fost mentinut la nivelul celor din 2008. Bonificatia pe care autoritatile locale o acorda persoanelor fizice si juridice, pentru plata cu anticipatie, pana in 31 martie, a impozitului pe teren, cladiri si mijloace de transport este de 10%”, informeaza Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.
In baza Hotararii de Consiliu Local, se acorda facilitati persoanelor ale caror venituri lunare sunt mai mici decat salariul minim pe economie, ori constau in exclusivitate din ajutor de somaj si/sau pensie de asistenta sociala. In vederea acordarii acestor inlesniri se va efectua o ancheta sociala de catre reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala Comunitara.
Conform prevederilor Codului Fiscal, cele doua termene de achitare a impozitelor si taxelor locale sunt 31 martie si 30 septembrie (data dupa care se percep penalitati).
Din 12 ianuarie, datoriile catre bugetul local pot fi achitate la ghiseele Serviciului de Impozite si Taxe Locale, care functionaza dupa urmatorul program: luni, miercuri, joi, vineri de la 7 la 15.30, si marti de la 7 la 18.30. In fiecare ultima zi lucratoare din luna, ghiseele au program de incasari pana la ora 11.30.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut