ianuarie 29, 2023

In 2008, peste 600 de salajeni au plecat la munca in Germania

Locurile de munca in strainatate sunt inca destul de cautate, chiar daca e criza economica. La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, 11 persoane si-au depus cerere, de la inceputul lui 2009, pentru un loc de munca in tarile comunitare.
Potrivit purtatorului de cuvant al agentiei, Florica Breban, aproximativ 50 de salajeni s-au interesat de locurile de munca din strainatate oferite prin portalul EURES al agentiei, dar deocamdata numai 11 si-au depus actele. Cele 11 persoane au solicitat posturi in meserii de ospatari, bucatari, mineri, conducatori auto, posturi conforme cu calificarile pe care le au. “Din pacate, in momentul de fata nu s-au oferit astfel de posturi, dar cand angajatorii din strainatate solicita oameni pentru aceste meserii, ii vom contacta pe salajenii care si-au depus cerere”, a precizat Breban.
Anul trecut au plecat in Germania, prin intermediul agentiei, 610 salajeni pe diferite posturi. Din pacate, nu toate persoanele care solicita un loc de munca indeplinesc conditiile impuse de angajator. In primul rand trebuie sa cunoasca limba respectiva. Sunt multe persoane care au calificare profesionala si experienta, insa nu cunosc limba, motiv pentru care nu sunt selectate pentru acele joburi. Avantajul este ca locurile de munca sunt sigure si se cunosc salariul si conditiile de munca inca dinainte de plecare. Reteaua EURES a fost creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in spatiul comunitar si este coordonata de Comisia Europeana.
In prezent sunt disponibile doua locuri de munca in Cipru (coafor, frizer), 20 in Lituania (confectioneri), patru in Slovenia (medici, programatori IT) si cinci in Ungaria (operator ceramica).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut