Un bilant al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj releva ca, fata de 2007, anul care se va incheia peste cateva zile a inregistrat cresteri financiare „semnificative” in mai toate domeniile. Presedintele CAS Salaj, Corin Penciuc si directorul adjunct, Marius Tautu, s-au oprit, ieri, la cateva exemple: plus 33% pentru medicamente, plus 89% pentru boli cronice, plus 96% in medicina primara, opt farmacii noi (in total sunt, acum, 54), si nu in ultimul rand, modernizari si dotari de ultima ora in mai multe sectii ale Spitalului de Urgenta Zalau.
Presedintele CAS a mai spus ca s-a reusit „imbunatatirea sistemului de relatii cu publicul si incercam sa avem o comunicare mai buna si cu institutiile cu care colaboram pentru a urmari evidenta veniturilor si restantelor la fondul de asigurari”.
Referitor la programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, se evidentiaza o rata buna de participare in Salaj – 70%, iar programul s-a prelungit cu inca o luna, ceea ce inseamna ca se va incheia in 30 ianuarie 2009.
De mentionat ca din cele 9175 taloane distribuite de CAS Salaj la primariile din judet, doar comuna Balan nu le-a preluat inca (!), iar 894 au fost deja returnate la CAS.
Intrebat daca se asteapta sa fie schimbat din functie (avand in vedere ca PNL nu va mai fi la guvernare) Corin Penciuc a recunoscut ca “sistemul de asigurari este sub componenta politica. Daca se hotaraste ca trebuie sa se faca schimbari politice, ma astept la schimbare. Sa vedem cum se va dispune retragerea din functii”.