ianuarie 29, 2023

In 2008, angajatii ISU au aplicat sute de amenzi

Mai multe controale in 2008
Angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj au efectuat in anul 2008, pe linie de prevenire a incendiilor, peste 1230 de controale (cu 87% mai mult decat in 2007), fiind vizate 61 de localitati, 888 de institutii si 289 operatori economici.
Pe timpul verificarilor au fost constatate mai mult de 2850 de nereguli, dar pozitiv este faptul ca 1946 dintre deficiente au fost solutionate operativ pe timpul controalelor, iar celelalte, care necesitau mijloace financiare, au fost analizate cu factorii de raspundere, stabilindu-se masuri tranzitorii de diminuare a pericolului, pana la inlaturarea definitiva a neregulilor.
Totodata, in urma deficientelor constatate au fost aplicate 907 sanctiuni contraventionale, din care 768 avertismente si 138 de amenzi in cuantum de 76.000 lei (760 de milioane in lei vechi).
Anul 2008 a adus si pe linie de protectie civila un numar mult mai mare de controale, 186, comparativ cu 110 executate in anul 2007, fiecare inspector in parte aplicand aproximativ 30 de amenzi.
In opinia colonelului Labo, seful ISU Salaj, cresterea substantiala a numarului de controale se datoreaza, in primul rand, angajarilor care s-au realizat in anul 2008.
Premiera pentru pirotehnisti
Specialistii pirotehnisti din cadrul ISU au executat 23 de interventii la munitia ramasa neexplodata, si au organizat 6 distrugeri (detonari) la poligonul din localitatea Crasna.
“Dupa cum se stie, a reprezentat o premiera pentru judetul nostru descoperirea in luna februarie a celor 1493 de elemente de munitie pe domeniul SC Perfecta SRL. Timp de aproape doua luni pirotehnistii salajeni au indentificat, ridicat si transportat, in poligonul de la Crasna, in conditii de maxima siguranta fiecare element de munitie in vederea detonarii lor”, a declarat colonelul Gheorghe Labo, inspector sef al ISU Salaj, vineri, 9 ianuarie, in cadrul intalnirii de analiza a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.
Potrivit declaratiilor sale, desi personalul pe care il are in subordine a actionat cu promptitudine de fiecare data cand a fost solicitat, au aparut uneori probleme legate de dotarea necorespunzatoare, iar alte interventii au fost mult ingreunate de drumurile de acces, greu de parcurs, in anumite localitati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut