Comisarul-șef Adrian Jecan, împuternicit adjunct la IPJ Sălaj încă 6 luni

0
478

Comisarul-șef Adrian Jecan rămâne adjunct (funcție grad II) al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj până la finele anului. Împuternicirea acestuia a expirat marți, 15 iunie, și a fost prelungită, în aceeași zi, printr-o decizie a IGPR, pentru încă șase luni.

Comisarul-șef Adrian Jecan are 48 de ani, e căsătorit și are doi copii. A fost, din 1993 până în 2002, subofițer și șef Arest în cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sălaj. Din 2002 până în 2008, a fost ofițer, apoi ofițer specialist II în cadrul Serviciului Cercetări Penale. Din 2008 până în 2014 a fost ofițer în cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Din 2014 până în 2017 a fost șef al Biroului Supravegheri Judiciare, apoi, din 2017 până în 2020 a fost șeful Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative din cadrul IPJ Sălaj. În noiembrie 2020 a fost împuternicit șef al Poliției Municipale, dar o lună mai târziu a fost împuternicit adjunct al IPJ Sălaj.

Zilele trecute, scriam că și șeful poliției sălăjene, comisarul-șef Marius Anton Stupar, al cărui mandat de împuternicit la conducerea IPJ Sălaj a expirat săptămâna trecută, rămâne în continuare pe poziție.

După ce în 10 iunie, dimineața, la Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a sosit hârtia prin care acesta era împuternicit pe postul de adjunct (funcție grad III) cu atribuții pe Ordine Publică și Rutieră, după amiaza a ajuns la IPJ și Ordinul prin care comisarul-șef Marius Stupar a fost desemnat să preia conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, până la noi dispoziții.

Mandatul său de împuternicire la vârful instituției a împlinit termenul de un an și nu a mai putut fi prelungit. Astfel, comisarul-șef este titular acum pe postul de adjunct al IPJ Sălaj (prin împuternicire) și desemnat la șefia poliției sălăjene pentru o perioadă nedeterminată.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat zilele trecute, la Zalău, că în câteva săptămâni postul de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj urmează să fie scos la concurs. Potrivit ministrului, la nivel național, în poliție, o treime dintre șefi sunt împuterniciți în momentul de față. Un procent mult prea mare, a apreciat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.