decembrie 7, 2022

Impozitele pe proprietăți se majorează doar din 2025

  • Consiliile locale vor putea acorda reduceri de impozit pentru proprietarii care execută diferite lucrări pe cheltuiala proprie.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat miercuri, 16 noiembrie, proiectul de lege privind aprobarea OUG 16, care a modificat şi completat Codul fiscal, aducând modificări importante formei adoptate de Senat. Printre ele se regăsește și amânarea creșterii taxelor locale începând cu anul 2023.

Modificările au fost stabilite marți în comisiile reunite de Muncă și de Finanțe, una dintre cele mai radicale privind impozitul pe proprietate. Deși au menținut principiul pentru impozitarea în baza grilelor valorice notariale, termenul de aplicare a fost amânat pentru anul 2025

Același termen fusese stabilit și de OUG adoptată de Guvern.

Scutiri și reduceri

Potrivit votului din Camera Deputaților, consiliile locale vor putea acorda scutiri sau reduceri de impozit pentru clădirile noi sau reabilitate, cu destinația de locuință, pentru care proprietarii execută pe cheltuiala proprie lucrări pentru creşterea performanţei energetice, pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice și pentru sisteme ecologice certificate de colectare și tratare a apelor uzate rezultate din consumul propriu.

Proiectul urmează să intre în vigoare după promulgarea sa de către președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *