IMM-urile, instruite cum sa acceseze bani de la stat

Sfaturi de la specialisti pentru dezvoltarea afacerilor
Reprezentanti ai IMM-urilor salajene au participat ieri, la un seminar pe tema fondurilor nerambursabile, organizat de catre Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie (OTIMMC) Cluj, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Salaj.
Manifestarea a fost cuprinsa in cadrul “Saptamanii Europene a IMM-urilor”, campanie de promovare a antreprenoriatului in judetele Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud si de informare a intreprinzatorilor despre ajutorul de care pot beneficia prin finantarile de la bugetul de stat al Ministerului IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri. Astfel, pe parcursul saptamanii in curs, sunt organizate seminarii in opt orase din cele trei judete, prin care se urmareste cresterea numarului de aplicanti la programele cu finantare de la bugetul de stat.
Pentru a veni in sprijinul IMM-urilor, cu informatii, sfaturi si idei care sa le ajute sa-si dezvolte activitatea, la evenimentul de ieri au fost invitati Carmen Rus, sefa reprezentantei locale a Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri, Victor Seucan, de la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Mircea Ciocian, director in cadrul Prefecturii Salaj si Ovidiu Ghiurco, seful filialei judetene a Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest.
Sase programe de finantare
“Guvernul a alocat 22 milioane de lei, suma defalcata in sase programe de finantare pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania. Dintre acestea, cel destinat dezvoltarii culturii antreprenoriale in randul femeilor manager se deruleaza inca din 5 mai, urmand a se incheia in 11 mai”, a declarat Mihai Mihestean, directorul executiv al OTIMMC Cluj. In ceea ce priveste celelalte programe, startul lor va fi dat in 12 mai.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *