Şimleuanul Liviu Antal nu a mai semnat cu Anorthosis!

Şimleuanul Liviu Antal nu a mai semnat cu Anorthosis!

După ce s-a despărţit de Pandurii Târgu Jiu, tot în această iarnă, Liviu Antal a devenit jucător liber, iar înţelegerea cu Hapoel Tel Aviv a fost reziliată având în vedere că clubul israelian nu şi-a respectat obligaţiile financiare. De serviciile lui Antal s-au interesat până şi granzii din Liga 1, iar şimleuanul a avut oferte de la Astra Giurgiu, Steaua Bucureşti sau Dinamo Bucureşti. Pe adresa sa au venit oferte şi din străinătate, iar Liviu Antal a analizat foarte bine şi a optat să îşi continue cariera într-un campionat străin.

A ales Cipru, unde întrecerea internă nu este de un nivel ridicat, însă fostul golgheter al Ligii 1 din România va juca la Anorthosis Famagusta, o formaţie de renume din “Insula Afroditei”, care după 20 de etape ocupă locul 9, afându-se la 5 puncte de play-off.

“Mă bucur că am ajuns la o echipă atât de mare. Anorthosis are foarte mulţi suporteri, are în palmares trofee şi este prima echipă din Cipru care a participat în grupele Ligii Campionilor”, declara fotbalistul pentru Sportul Sălăjean, acum câteva zile.

Fostul jucător al celor de la Pandurii ne-a dezvăluit şi motivul pentru care a ales să evolueze în campionatul din Cipru. “Nivelul de aici a crescut foarte mult în ultimii ani, deoarece s-au investit mulţi bani. În România fotbalul merge din ce în ce mai prost şi se investeşte tot mai puţin. De aceea nu am dat curs la nicio ofertă venită din ţară”, a mai spus Liviu Antal.   

După Genclerbirligi (Turcia), Beitar Ierusalim şi Hapoel Tel-Aviv (ambele din Israel), Anorthosis Famagusta trebuia să fie a patra echipă din străinătate pentru Antal. Şimleuanul chiar a şi semnat un contract valabil pe o perioadă de un an şi jumătate cu echipa pregătită acum de Ronny Levi, fostul tehnician de la Unirea Urziceni şi Steaua!

“Am ales să vin la această echipă şi pentru faptul că am fost dorit de Ronny Levi, cu care am o relaţie foarte bună. stop_coloana Îmi doresc să fiu sănătos şi să marchez cât mai multe goluri la noua echipă. Echipa nu este într-o situaţie foarte bună, dar mai sunt şase etape din sezonul regulat şi sunt convins că vom prinde play-off-ul. Voi da totul ca să ajut la îndeplinirea obiectivelor”, mai spunea şimleuanul, care aştepta cu nerăbdare să îi sosească cartea verde, pentru a debuta în Cipru.

În cursul zilei de miercuri, însă, totul s-a schimbat radical şi transferul din Cipru a căzut!? „Transferul din Cipru a căzut. Nu mai vreau să semnez cu Anorthosis! În zilele următoare voi şti unde voi evolua în retur. Mai mult de atât nu pot să vă spun, cel puţin deocamdată”, a spus Liviu Antal, în exclusivitate pentru ziarul Sportul Sălăjean.

Deşi tranzacţia fusese parafată, actele şi cartea verde au ajuns foarte târziu şi fotbalistul în vârstă de 27 de ani a mai putut fi legitimat de Anorthosis. Se pare că totul vine de litigiul pe care fotbalistul român îl are cu Hapoel Tel Aviv.

În aceste condiţii, Antal îşi face bagajele şi noua destinaţie ar putea fi chiar Dinamo Bucureşti, cu atât mai mult cu cât “alb-roşiii” s-au despărţit de Dorin Rotariu. Cu doar câteva zile de startul returului, sălăjeanul nostru ar putea fi o variantă excelentă pentru gruparea din Ştefan cel Mare. De fapt, şi directorul general –  Adi Mutu – a spus că îl doreşte pe Antal la echipă! 

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *