decembrie 1, 2022

O imagine dură, cu un câine ucis de o mașină, a provocat un val de reacții. Poliția Animalelor s-a autosesizat

O imagine macabră a fost publicată, luni noaptea, pe un grup de socializare privind Protecția Animalelor. Autorul postării arăta că un câine decedat a fost pus într-un coș de gunoi de pe strada Gheorghe Doja din Zalău. Prin postare a vrut să atragă atenția asupra faptului că acel câine a fost ucis fără milă și că Poliția Animalelor nu este la datorie: „Sa găsit un câine executat pe str. Gheorghe Doja amu sera. Poliția animalelor la 112 nu este!” (redare integrală, fără editare, a textului atașat fotografiei).

Evident că postarea în cauză a atras un val de comentarii, de milă și compasiune asupra soartei bietului cățel, dar și acuze la adresa celui/ celei care l-a ucis. Vom reda integral câteva dintre zecile de comentarii de la postare.

”Găsit acest individ fără suflet și executat la fel și el !!!!! Ce suflet poți avea să faci așa ceva????”, ”Cum adica executat, ce e asta????? Va rog poze si plangere la politie.. Asa ceva.. infiorator”, ”Doamne , Maica Domnului 💔😭😭! Ce se întâmpla cu lumea in ziua de azi ? E legat de piciorușe ?🥺 De-ar da Dumnezeu sa-ți fie numărate zilele care ai făcut așa ceva ! Amin”, ”Vai capul lui de monstru! Asa sa l abandoneze si el viata si cei dragi! La cosul de gunoi sa l arunce, ca aata e un gunoi!😡 ”, ”Nu sunt camere in zona ? Săracul animal cum sa faci așa ceva nu înțeleg ,? Cancerul sa dea in ăla care a făcut chestia asta, sa moara chinuit așa cum a murit bietul animal , cum sa te mai rabde Dumnezeu pe pământ , cine este acuma animal ?”, ”Doar ,,om” nu se poate numi cel ce a făcut așa ceva. Sper să plătești pentru asta!!”, spuneau internauții.

Poliția Animalelor s-au autosesizat: cățelul a fost lovit de o mașină

În cauză, a fost sesizat serviciul de ecarisaj al Citadin, iar Poliția Animalelor a văzut postarea pe grupul de facebook și a intervenit la caz. Deși autorul postării acuzase poliția că nu intervine, nimeni nu a sesizat oficial Poliția Animalelor.

De la Citadin ni s-a comunicat oficial că ”o persoană de 69 de ani a contactat serviciul de ecarisaj și a anunțat faptul că un cățel a fost lovit de o mașină pe strada Gheorghe Doja”. Cadavrul patrupedului a fost predat la societatea din subordinea Primăriei Zalău, după efectuarea unei examinări clinice de către veterinarul Poliției Animalelor. Marți, reprezentanții Citadin au solicitat firma care se ocupă cu ridicarea și incinerarea cadavrelor de animale.

Am solicitat și un punct de vedere de la IPJ Sălaj. Ni s-a comunicat oficial că examinarea clinică de specialitate efectuată de medicul veterinar din cadrul Biroului de Poliție a Animalelor arată că leziunile au fost provocate în urma unui eveniment rutier, nicidecum în urma unor acte de cruzime. Pe cadavrul câinelui pus în coșul de gunoi nu s-au găsit urme de agresiune sau schingiuire.

”În urma apariției în mediul online a unei postări cu o fotografie care înfățișează un animal mort, însoțit de textul <Sa găsit un câine executat pe str. Gheorghe Doja amu sera. Poliția animalelor la 112 nu este!>, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj este abilitat să comunice următoarele: Cu privire la aceste aspecte, nicio persoană nu sesizat Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, nici prin apelarea numărului 112 și nici pe altă cale.

Cu toate acestea, în urma apariției postării pe o rețea de socializare din mediul online, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului și au identificat cadavrul.

În urma verificărilor și a examinării clinice de specialitate efectuate de medicul veterinar din cadrul biroului, s-a constatat că leziunile au fost provocate în urma unui eveniment rutier.

Cadavrul nu prezenta urme de agresiune sau schingiuire, astfel că nu există suspiciuni de comitere a unei fapte intenționate contra vieții animalului. După finalizarea activităților, cadavrul a fost predat societății responsabile cu ridicarea și preluarea animalelor identificate pe drumul public. Polițiștii continuă verificările, în vederea stabilirii împrejurărilor concrete care au condus la producerea evenimentului”, ne-a comunicat Biroul de presă al IPJ Sălaj.

1 thought on “O imagine dură, cu un câine ucis de o mașină, a provocat un val de reacții. Poliția Animalelor s-a autosesizat

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *