Iluminat public extins și modernizat în municipiu

2
1558

Primăria Municipiului Zalău are în implementare un proiect finanțat din fonduri europene (etapa I), în valoare de 23.099.159,17 lei, care prevede modernizarea și extinderea a 36,4 km de rețea de iluminat public și suprailuminarea a 32 de treceri de pietoni.

Viceprimarul Teodor Bălăjel, împreună cu directorul, șefii de servicii și responsabilii de proiect din cadrul Direcției Tehnice au avut luni, 16 febuarie, o întâlnire cu proiectantul și executantul lucrării, întâlnire în cadrul căreia a fost actualizat stadiul investiției.

Pentru corelarea investiției cu proiectele aflate în implementare pe culoarele de mobilitate urbană, reprezentanții Primăriei au solicitat constructorului ca imediat ce temperatura permite să avanseze lucrările pe străzile Corneliu Coposu și 22 Decembrie 1989, pentru turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor și a corpurilor de iluminat și pe străzile Gheorghe Doja, Avram Iancu, Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu (unde stâlpii sunt montați), pentru punerea în funcțiune a noii rețele. De asemenea, reprezentanții administrației locale au solicitat și demararea lucrărilor la dispeceratul unde se vor monta echipamentele pentru monitorizarea sistemului de iluminat.

Până în momentul de față, în cadrul acestui proiect au fost finalizate lucrările de înlocuire a corpurilor de iluminat echipate cu telegestiune pe străzile: Porolissum, Moigradului, Cetății, Bujorilor, Salcâmilor, Buday Nagy Antal, Salamon Josef și Corneliu Coposu (de la intersecția cu str. Gheorghe Doja până la Dacia Service), pe aleea Turturelelor și în Parcul din Pădurea Brădet.

De asemenea, au fost demarate lucrările privind modernizarea și extinderea sistemului de iluminat, montarea de noi corpuri de iluminat echipate cu telegestiune și suprailuminarea trecerilor de pietoni pe alte 13 străzi din municipiu, unde proiectul este în diferite stadii de execuție. Străzile aflate în proiect, pe care au fost demarate lucrările sunt: Gheorghe Doja, 22 Decembrie 1989, Avram Iancu, Corneliu Coposu (de la intersecția cu Piața Iuliu Maniu până la Dacia Service), Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu, Voievod Gelu, Ioan Nechita, Vistor Deleu, Lt. Col. Pretorian, C.D. Gherea, Salaman Josef și Centura Ocolitoare. Urmează să fie demarate lucrările și pe Bulevardul Mihai Viteazul.

2 COMENTARII

  1. Mai balajele! Mic ai fost mic ai ramas.Iara te lauzi cu proiecte demarate de fostul primar.Voi ,tu cu oierul Ciunt, înafara de copy paste nu stiti nimica. Orașul e vraiște, da no ,v ati angajat neamurile si acolitii prin primărie și alte instituții subordonate.

  2. Mai Jenel, pe Turcas nu il vezi ce sinecura a primit?Ce a facut „Oierul” Ciunt si Balajel in patru ani pt Zalau . nu a facut reprezentantul ciumei cacanii(Capalnasiu), in doisprezece ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.