Iluminat modern în municipiu

0
401

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Zalău, desfășurată joi, 4 noiembrie, s-a aflat și proiectul privind actualizarea documentației tehnico-economice faza DALI pentru ”Modernizarea sistemului de iluminat public din Municipiul Zalău- etapa III”, în vederea participării la Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu. Proiectul a fost votat în unanimitate de cei 19 consilieri prezenți la ședință.

Suma alocată programului este de 500 milioane lei. Prin acest proiect se vor înlocui corpurile de iluminat existente, cu consum ridicat de energie, cu corpuri de iluminat cu LED, se va completa sistemul de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED ( unde acestea lipsesc) și se vor achiziţiona și instala sisteme de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii.

”Primăria Zalău are o documentație tehnică privind modernizarea iluminatului public încă din anul 2018. De atunci și până în prezent, am consumat două etape din această documentație. Am încercat să valorificăm orice oportunitate de finanțare europeană și atunci când ne-am calificat pentru un anume tip de proiect am accesat ramura respectivă. A apărut o oportunitate de finanțare prin Administrația Fondului de Mediu pentru iluminatul public, care se referă la înlocuirea corpurilor de iluminat”, a precizat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Până în prezent, Primăria Zalău a accesat peste 7,6 milioane de euro, bani europeni, prin care s-au modernizat peste 40 de kilometri de rețea de iluminat și s-au amenajat 32 de treceri de pietoni iluminate.

De asemenea, pe 98 de străzi s-au schimbat corpurile de iluminat și au fost înlocuiți stâlpii de rețea, în timp ce pe unele străzi, rețele au fost mutate în subteran.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.