decembrie 7, 2022

Ilie Sarbu: Subventia la hectar va creste cu 35 de euro

Subventia la hectar va creste de la 107 la 142 de euro, existand o promisiune verbala din partea Comisiei Europene in acest sens, a declarat, sambata, la Galati, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. Reprezentantii Romaniei au cerut initial o suma mai mare, dar s-a decis, in cele din urma, suplimentareacu doar 35 de euro. “Demersurile pe care le-am facut noi la Bruxelles pentru suplimentare au fost, initial, de 44 de euro, cat doream sa mai dam la hectar. Pana la urma, s-a ajuns la un compromis, la 35 de euro pe hectar”, a spus Sarbu.
Intrebat de cand se va aplica aceasta masura, ministrul a raspuns ca abia incep sa fie facute demersurile scriptice in acest sens.”Eu ieri (vineri – n.r.) am obtinut doar acordul verbal, la Consiliul de Ministri la care am fost, si probabil ca dupa ce vom termina aceste demersuri va veni avizul scris de la Bruxelles, putem sa efectuam platile. E mult mai simplu si mult mai usor fiindca ea se da in completare. La ora actuala, procedura aceea de recunoastere, de completari de cereri e mult mai usoara”, a spus ministrul Agriculturii. Conform acestuia, de majorare ar urma sa beneficieze aproximativ 1.250.000 – 1.300.000 de agricultori.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *