„Iepurașul”a adus sălăjenilor creșterea incidenței Covid 19

0

După zilele de sărbătoare, incidența cazurilor Covid 19 la nivelul județului Sălaj este pe un trend crescător.

28 de unități administrativ teritoriale din Sălaj au cel puțin un caz de infectare cu SARS-CoV-2, după cum a anunțat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaș, în cadrul ședinței lunare de Dialog Social organizată la sediul Instituției Prefectului Sălaj.

Potrivit datelor raportate miercuri, 27 aprilie, există 142 de cazuri de Covid 19 active, din care 26 de pacienți sunt spitalizați, iar 4 pacienți în stare gravă pe secția ATI.

”Înainte de Paști am avut o medie de sub 15 cazuri pe zi, însă de ieri  (miercuri – n. red) numărul cazurilor confirmate a început să crească. Am avut 25 de cazuri, iar azi (joi -n.red), sunt deja confirmate 26 de cazuri. Nu avem raportarea finală, însă se pare că trendul este crescător. Ceea ce este important de observat este că Zalăul are incidența cazurilor dublă față de județ. Pe restul județului avem incidență de 0,58 cazuri la 1000 de locuitori, iar Zalăul are incidență de 1,15 la mia de locuitori”, a precizat doctorul Ligia Marincaș.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut