Identificarea si inregistrarea animalelor

0
12

Identificarea si inregistrarea animalelor din speciile bovine, ovine, caprine si porcine este subventionata de la buget si se executa de catre medicii veterinari concesionari prin aplicarea de crotalii auriculare in inregistrarea in Baza Nationala de Date.
Varsta pana la care trebuie identificate animalele difera pe specii: 20 de zile de la fatare-bivine, 60 de zile de la fatare porcine si 9 luni de la fatare la ovine-caprine, dar in orice caz inaintea mutarii acestora in afara exploatatiei de origine.
Proprietarii de exploatatii si de animale trebuie sa colaboreze cu medicul veterinar de libera practica imputernicit din teritoriu caruia ii va notifica orice modificare aparuta in datele deja colectate cu privire la animale si exploatatie, si sa pastreze in mod corespunzator documentele din registrul exploatatiei pentru o perioada de minimum 3 ani.
Orice intentie de miscare a animalelor se notifica medicului veterinar caruia ii solicita formular de miscare F2. In cazul evenimentelor de tip sacrificare pentru consum propriu, moarte sau disparitie a animalelor, pierderi a crotaliilor sau a pasaportului pentru bovine, detinatorul de animale anunta medicul veterinar in termen de 7 zile de la producerea evenimentului. In situatia pierderii crotaliilor proprietarul de animale va anunta medicul veterinar in vederea intocmirii procedurii de achizitionare a crotaliiilor duplicat, pe cheltuiala proprie.
Anuntarea la timp a tuturor evenimentelor survenite in efectivele de animale de catre proprietar si inregistrarea acestora in BND de catre medicul veterinar imputernicit sunt cerinte esentiale pentru o baza de date corecta si permanent actualizata.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.