”Icoana din sufletul copilului” reunește zeci de copii la Ortelec

Nu mai puțin de 75 de copii s-au înscris la cea de-a doua ediție a taberei organizată la Biserica Nouă din Ortelec – ”Icoana din sufletul copilului”. Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor participa, timp de zece zile, la atelierele și activitățile pregătite special pentru ei de organizatori, preotul paroh Doru Gârboan, alături de preoteasa Mihaela Gârboan.

Inițiată de Parohia Ortodoxă Ortelec, cu binecuvântarea Epicopului Sălajului și cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, tabăra din Ortelec cuprinde activități diverse, de la ateliere de comunicare, pictură de icoană bizantină pe lemn, ateliere de muzică, ateliere de bătut toaca, ateliere de confecționat metanii și brățări, de decorări diverse obiecte, de știință, de olărit, de securitate informatică, de origami și pictură pe figurine din ghips, darși pelerinaje la mănăstiri, drumeții și vizite în punctele de atracție ale Sălajului.

”Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, începutul postului Adormirii Maicii Domnului a marcat și debutul celei de-a doua ediții a Taberei de zi <Icoana din sufletul copilului>. Desfășurată pe perioada a zece zile, în spațiul darnic al bisericii noi din Parohia Ortodoxă Ortelec, 75 de copii cu vârsta între 6 și 12 ani, însoțiți de 21 de tineri voluntari, avându-i în frunte pe Pc. Părinte Doru și pe d-na preoteasă Mihaela Gârboan vor avea provocarea să descopere prin rugăciune, joc și diverse ateliere, bucuria de a petrece timp de calitate în companie plăcută și de a învața lucruri noi și importante pentru armonioasa lor dezvoltare.

Prin aceste activități propuse cât și prin competițiile sportive și prin multe alte provocări alese, nădăjduim că începutul lunii august va fi pentru copiii prezenți în tabără un prilej minunat de a interacționa unii cu alții, a închega noi prietenii și a se familiariza cu Biserica lui Hristos și cu frumoasele deprinderi ce se formează în cadrul ei. Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate!”, se arată în mesajul de debut al frumoasei inițiative a Parohiei Ortelec.

Multitudinea și diversitatea activităților din cadrul taberei de zi, dar și experiența ediției de anul trecut, a făcut ca în acest an numărul copiilor care s-au înscris să fie mai mare decât numărul locurilor anunțate inițial. Erau prevăzute 60 de locuri în tabără, însă organizatorii au decis să accepte suplimentarea numărului la 75.

Activitățile au loc zilnic, în perioada 1-10 august, între orele 9.00-17.00.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut